Segueix-nos
M'agrada Imprimir

Marta Urzaiz i Gerard Pastor porten la seva inspiració en ‘Femina Feminae’ a les Nits d’estiu als museus

La col·laboració de la Fundació ONCA, emparada pel Govern i la Fundació Crèdit Andorrà, amb el cicle Nits d’estiu als museus ha portat aquest dijous al vespre Marta Urzaiz (clarinet) i Gerard Pastor (piano) al Museu Carmen Thyssen Andorra, on han ofert el concert Femina Feminae i Les Danses Imaginàries. Els assistents han pogut gaudir d’un recital inspirat en una de les exposicions que ha acollit el museu, Femina Feminae. Les muses i la col·leccionista. De Piazzeta a Delaunay, i del qual Pastor n’han creat un CD. És una obra de vuit moviments basada en quadres pintats per dones o inspirats en dones. Els assistents al concert han pogut gaudir no només d’aquestes obres d’Urzaiz i Pastor sinó que també han pogut escoltar Clair de Lune de Claude Debussy o La peça en forma d’havanera de Maurice Ravel.

Tal com ha comentat Pastor moments abans del concert, el repertori del que ha gaudit el públic està molt relacionat amb la pintura, primer amb Femina Feminae però també amb les peces impressionistes de Debussy i Ravel, un dels estils “que sempre” l’han “emocionat més”, ha explicat, per cloure amb les Danses imaginàries “més de caràcter expressionista” un estil que ha confessat que també “sempre” l’ha “atret molt”.

Pastor ha explicat que en una visita a Andorra van descobrir el Thyssen i l’exposició Femina Feminae, que els va “encantar” i que a ell especialment el va “inspirar molt”. Tant que va prendre uns primers apunts que durant el confinament van donar lloc al CD.

I tornar al lloc on van trobar aquella inspiració ha estat per als músics molt especial, tal com ha expressat Pastor. “Tocar envoltats d’obres tan fantàstiques és una meravella”, ha valorat, i el fet que el públic hagi estat molt reduït creu que també és especial, ja que sovint es crea una “energia” positiva amb aquesta proximitat. També ha destacat que actuar envoltats de la nova exposició pot ser una “inspiració” per a propers projectes.

Abans del concert ha intervingut el conservador general de la col·lecció Carmen Thyssen, Guillermo Cervera, que ha explicat “com es va idear” la mostra Femina Feminae i per “posar en antecedents els espectadors” del que va ser la mostra que es va poder veure al museu fa més d’un any. També ha valorat que una activitat com la d’aquest dijous “sempre és enriquidora” i que el museu, precisament, potencia aquest tipus de propostes que barregen diferents disciplines.

Tornar