Segueix-nos
La Fundació ONCA presenta la seva 25a temporada
M'agrada Imprimir

La Fundació ONCA presenta la seva 25a temporada

La ministra de Cultura, Joventut i Esports i presidenta de la Fundació ONCA, Olga Gelabert, el conseller delegat de Crèdit Andorrà i vicepresident de la Fundació ONCA, Josep Peralba, i el director artístic de la Fundació ONCA, Gerard Claret, han presentat aquest dimarts la temporada 2018 de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, marcada per la celebració del 25è aniversari d’aquesta entitat cultural del Principat.
 
La ministra Olga Gelabert ha destacat la implicació i el treball dut a terme des de la Fundació per oferir un producte musical de qualitat, que a més té una vocació social i un objectiu educacional clars i consolidats. Per la seva part, Josep Peralba ha volgut fer una retrospectiva als 25 anys de trajectòria, valorant l’eficiència del projecte que l’ha dotat de perdurabilitat en el temps, resultant una inversió per al país. El director artístic, Gerard Claret, s’ha referit a l’ONCA com a un referent cultural, motivador i vertebrador i ha afirmat que el projecte està prou consolidat per a tenir el futur assegurat. Claret ha afegit que ha estat l’element motivador per als joves andorrans que es volen dedicar a la musica i ha volgut mostrar el seu agraïment tant als patrons com als músics i treballadors de l’orquestra pel seu treball continuat marcant bons objectius per un bon funcionament.
 
La 25a temporada de la Fundació ONCA està estructurada en quatre àmbits que, des del Patronat, es consideren fonamentals:
 
1. ONCA: Es presentaran noves produccions de qualitat. La formació mantindrà la presència en diversos indrets del territori nacional amb diferents formats i programes que busquen la complicitat del públic amb els artistes. A la vegada, es continuarà actuant en escenaris més enllà de les nostres fronteres, com el cicle del Petit Palau, i es col·laborarà amb solistes i altres entitats musicals de prestigi. Per segona vegada, l’orquestra convidarà un concertino director i un director en dues de les produccions de cambra. La Fundació ONCA té la intenció de convidar nous concertinos directors per enriquir i complementar el treball realitzat des de l’inici pel seu concertino director i fundador, Gerard Claret.
 
2. JONCA: Es continuarà potenciant la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra. S’han programat tres cites anuals, en dues de les quals participaran els estudiants de les escoles de música del país. També es treballarà amb el format Jonca Bàsic, que presentarà la quarta edició.
 
3. PROJECTE EDUCATIU: Es dissenya un nou projecte educatiu atractiu que permeti formar les noves generacions i, a la vegada, donar a conèixer la música als infants i a les seves famílies. En aquest sentit, se seguirà col·laborant amb les escoles de música per contribuir a la formació dels joves intèrprets i s’organitzaran nous tallers formatius. En definitiva, s’impulsarà un treball conjunt amb les escoles amb la voluntat que l’orquestra nacional sigui un referent pedagògic i, a llarg termini, obert a tothom.
 
4. PROJECTE SOCIAL: Es desenvoluparan noves activitats del programa socioeducatiu Música i creativitat iniciat el 2015, amb l’ànim de fer arribar l’art i la música a tothom, d’innovar i de fer accessible la participació musical a tota la població.
 
Un concert destacat de la Temporada serà el de celebració dels 25 anys, coincidint també amb el 25è aniversari de la Constitució del Principat d’Andorra. Es tracta d’una coproducció amb la Gio Orquestra de Girona, un doble concert per a violí, violoncel i orquestra sota la direcció del reconegut músic català Salvador Brotons, que tindrà com a fil conductor La marxa del Consell de Mossèn Enric Marfany. Aquest producció compta amb la col·laboració del Consell General d’Andorra.

Tornar