Segueix-nos
El Comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà presenten el tradicional Concert de Cap d’Any, en el marc d’ORDINO CLÀSSIC
M'agrada Imprimir

El Comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà presenten el tradicional Concert de Cap d’Any, en el marc d’ORDINO CLÀSSIC

El Comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà, en el marc de la programació d’ORDINO CLÀSSIC, presenten Valsos, polques i molt més, en el tradicional Concert de Cap d’Any. El concert tindrà lloc el dimarts 1 de gener, a les 19 h, a l’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino, i anirà a càrrec de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, l’ONCA, sota la direcció del jove director amb projecció internacional Francesc Prat.

Prat ha encarat el seu debut amb l’ONCA de manera especial, treballant amb subtilesa tots els detalls del programa del Concert de Cap d’Any. Ha volgut mantenir l’essència festiva que s’exigeix a l’ocasió, però combinant-la amb un repertori simfònic que tradicionalment no s’associa als valsos i les polques de Johann Strauss, com l’Obertura en estil italià, de Franz Schubert, o la suite Masques et bergamasques, de Gabriel Fauré. El resultat és un programa únic, sorprenent, d’arquitectura sòlida, que ben segur que farà que comencem l’any de la millor manera possible: emocionant-nos i divertint-nos.

Les entrades es poden adquirir a través de la web www.ordinoclassic.ad i a l’Oficina de Turisme d’Ordino. El preu és de 35 € i de 25 € les localitats del cor i algunes de laterals.

D’altra banda, el Comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà presenten també Sonadons, el primer taller musical, en el marc d’ORDINO CLÀSSIC, que tindrà lloc el dissabte 29 de desembre,a la Ludoescola del Centre Sociocultural L’Estudi d’Ordino.

Sonadons
és un projecte pioner que consisteix en una sèrie de tallers adreçats als infants de 0 a 3 anys i a les seves famílies per difondre i apropar la musica als més petits. En paraules de la productora, «després de molts anys adquirint experiència impartint classes de música, i havent indagat en diferents pedagogies, descobrim la Music Learning Theory. Edwin Gordon, el seu creador, es basa en més de vuitanta anys d’investigació sobre com l’ésser humà aprèn música, fent la síntesi dels grans pedagogs musicals dels segles XIX i XX. Gordon va un pas més enllà i determina quina és la seqüenciació que segueix el cervell de l’infant quant a la percepció i a l’aprenentatge de la música».

El taller anirà a càrrec de Míriam Manubens i Anahi Pinoargotty, pianistes i professores de música, i es farà en dues sessions: la primera, de les 16 h a les 16.45 h, adreçada a nadons fins a 15 mesos (no caminants) i, la segona, de les 17 h a les 17.45 h, adreçada a infants de 15 mesos fins a 3 anys (caminants).

Aquest taller compta amb la col·laboració de la Fundació Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra. L’entrada al taller és lliure, tot i que cal inscripció prèvia trucant al telèfon +376 87 81 73.

PROGRAMA DEL CONCERT DE CAP D’ANY
Franz Schubert (1797-1828)
Obertura en estil italià en do major, D. 591
Gabriel Fauré (1845-1924)
Masques et bergamasques, op. 112
Gioachino Rossini (1792-1868)
La danza, de Les soirées musicales (versió d’orquestra-teatre de L. Artok)
Johann Strauss (1825-1899)
Pizzicato-Polka
Igor Stravinsky (1882-1971)
Circus Polka
Johann Strauss
Annen-Polka, op. 117
Jean Sibelius (1865-1957)
La valse triste, op. 44, núm. 1
Johann Strauss
Vals de l’Emperador, op. 437

FRANCESC PRAT
Francesc Prat és un director d’orquestra i compositor que s’acosta a la música amb una mentalitat oberta i que reparteix el seu temps entre el repertori simfònic, l’òpera i la creació contemporània, per la qual sent una particular afinitat. Aquest interès l’ha situat a l’escena de la música actual, particularment a Suïssa i Espanya, i li ha permès dirigir projectes en esdeveniments tan diversos com el Lucerne Festival, l’Art Basel, la Berlinale o el Festival Sónar de Barcelona. Dins el camp operístic, actualment és l’assistent del director anglès Ivor Bolton al Teatro Real de Madrid, on va debutar el març del 2016 dirigint una funció de Das Liebesverbot, de Wagner.
Prat col·labora regularment amb orquestres com la Sinfonieorchester Basel, la Basel Sinfonietta, la Nederlands Kamerorkest, la Simfònica de la RTV d’Eslovènia, les simfòniques de Barcelona i Madrid, la Simfònica de les Illes Balears i l’Orquestra de Cambra de l’Illa de Menorca. Com a compositor, el seu catàleg inclou principalment música de cambra i obres per a ensemble, que han estat premiades a Suïssa, Alemanya, Itàlia i Àustria. L’octubre del 2012 va estrenar la seva primera òpera a Basilea.

ORQUESTRA NACIONAL CLÀSSICA D’ANDORRA (ONCA)
L’ONCA neix l’any 1992 com a orquestra de cordes i l’any 2006 inicia les seves actuacions com a orquestra clàssica. És gestionada per la Fundació ONCA, entitat emparada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà. El 2003 signa un conveni de col·laboració amb el Teatre Auditori Sant Cugat i l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels de Sant Cugat del Vallès. La temporada 2004-2005 enceta el cicle propi de concerts al Palau de la Música Catalana. Ha estat dirigida per Menuhin, Ros Marbà, Vila, Conti, Brotons, Brophy i Colomer, entre d’altres. Ha actuat amb solistes de prestigi com Yepes, Claret, Rampal, Arimany, Achúcarro, Bros, Nucci, Carreras, Sebök, Aragall, Barrueco, Veloso, Rinaldi, Hendricks, Núñez i Amaral, entre d’altres. Ha enregistrat obres de Toldrà, Montsalvatge, Casals, Turina, Rodrigo, Manén, Lamote de Grignon, Guinovart i Rendine. Ha estrenat Gemini, de Cervelló, Tres reflexos sobre una pastoral d’hivern,de Montsalvatge, i la simfonia «Andorrana», de Rendine. El novembre del 2004 rep la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

MÍRIAM MANUBENS
Manubens comença a estudiar música als 6 anys amb Daniel Areny. Ha estat alumna de Dolors Bellera i Josep Maria Escribano. Obté el Títol Superior de Piano del Conservatori Municipal de Barcelona, l’any 1992, sota la càtedra del mestre Miquel Farré. Rep una beca de postgrau de la Fundació Crèdit Andorrà que li permet estudiar al Trinity College of London amb la pianista Kaoru Bingham, on obté dos postgraus en interpretació pianística. Ha fet concerts com a solista, pianista acompanyant i fent música de cambra. Ha actuat a Madrid, Ljubljana, Estrasburg i París. Ha participat diverses vegades al Festival Narciso Yepes i en el que va ser el Concurs Internacional de Cant Montserrat Caballé. Ha estat cap d’estudis de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella durant cinc anys. És professora certificada en la Primera Infància per l’Institut Gordon d’Educació Musical Espanya (IGEME). Actualment és professora de sensibilització musical, professora de piano i pianista acompanyant a l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella.

ANAHI PINOARGOTTY
Pinoargotty inicia els seus estudis musicals a l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella i els continua al Conservatori de Badalona. Es diploma en les especialitats de solfeig i piano al Conservatori del Liceu. L’any 2005 comença a treballar com a professora de sensibilització musical, de llenguatge musical, de piano i com a pianista acompanyant a l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella. Durant aquests anys amplia la seva formació diplomant-se en Educació Musical Willems, Rítmica Jaques-Dalcroze i Educació Musical en la Primera Infància (Pedagogia Gordon).

ORDINO CLÀSSIC
ORDINO CLÀSSIC és el festival d’hivern que impulsen el Comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà destinat als diferents públics interessats en els estils que inclou el concepte actual de música clàssica. No és un festival de música clàssica tradicional, ja que pretén integrar-se en el territori posant en valor el Principat d’Andorra i, en especial, Ordino, la muntanya i la vida entorn de la neu. En aquest sentit, el festival té lloc en diferents espais de la parròquia ordinenca com l’Auditori Nacional d’Andorra, l’església parroquial d’Ordino, el camp de neu Ordino-Arcalís, alguns hotels i el Centre Sociocultural L’Estudi d’Ordino.

Tornar