Segueix-nos
L’ENA presenta els espectacles de la temporada 2018-2019
M'agrada Imprimir

L’ENA presenta els espectacles de la temporada 2018-2019

L’Escena Nacional d’Andorra (plataforma impulsada pel Govern, la Fundació Crèdit Andorrà i el comú de la Massana) ha presentat la programació de l’any 2018 i el primer trimestre del 2019, en la qual es fa una aposta per les coproduccions internacionals per apropar-se als escenaris catalans i donar a conèixer l’entitat, amb l’objectiu d’exportar espectacles andorrans i donar feina als artistes del país.

L’objectiu, tal com han explicat els seus tres directors artístics, Joan Hernàndez, Mònica Vega i Alfons Casal, és “situar l’ENA en el mapa artístic més enllà de les nostres fronteres i donar sortida als artistes del país”. Així, han trucat a la porta de diferents festivals i sales per aconseguir les col·laboracions, posant com a condició que les obres es puguin estrenar a Andorra i comptin amb algun professional del país en l’equip. La programació de l’any 2018 i el primer trimestre del 2019 compta amb un total de cinc muntatges.

La nova temporada de l’ENA començarà al maig amb un espectacle familiar de dansa-teatre titulat De quin color és un petó, produït conjuntament amb l’Escola Líquid Dansa. Es representarà el 12 de maig al teatre de les Fontetes de la Massana i el 27 de maig a l’Auditori Claror de Sant Julià de Lòria.

El 26 de juny arribarà a Sant Julià Muda, una coproducció amb el Grec Festival de Barcelona i La Banda. Es tracta d’un muntatge escrit per l’argentí Pablo Messiez que va arribar a l’ENA l’any passat, però que han esperat fins al 2018 per poder-lo estrenar “en condicions”. S’inscriu dins del gènere de comèdia dramàtica i parla de la història d’una dona incapaç de parlar i la mudança que ha de portar a terme. Dirigida per Mercè Vila Godoy, la quota andorrana la posarà l’actriu Maria Lanau –que actuarà al costat de Jordi Rico i Gloria Sirvent–, i Isak Férriz, com a responsable de l’enregistrament d’arxiu. Després de passar per Sant Julià, al juliol es representarà a la Sala Akadèmia de Barcelona i a l’octubre arribarà a les Fontetes de la Massana.

L’ENA també coprodueix, en aquest cas amb la companyia Els McGregor Teatre, de la qual forma part l’actor andorrà Boris Cartes, l’obra Les cigonyes venen de Tailàndia, que primer s’estrenarà al teatre Maldà de Barcelona entre el 20 de juny i el 8 de juliol, i al setembre arribarà a Andorra amb dos passis: el dia 20 a la Massana i el 27 a Sant Julià. Tal com ha explicat el mateix Cartes, és una comèdia thriller que gira al voltant d’un sopar d’un grup de joves de 30 anys en el qual es precipitaran els esdeveniments.

Altra de les propostes serà Alba, el jardí de les delícies, una coproducció amb Atrium, el Teatre Nacional de Catalunya i el festival Temporada Alta de Girona. Escrita per Marc Artigau i dirigida per Raimon Molins, l’obra la protagonitzen Carme Elías, Lluís Marco i una actriu andorrana que es donarà a conèixer el mes vinent. A més, Alfons Casal, un dels directors artístics de l’ENA, n’és l’ajudant de direcció. És un thriller de ciència ficció sobre intel·ligència artificial que combina teatre i audiovisual. Explica la història d’una professora jubilada que té un robot acompanyant, dissenyat com era ella mateixa quaranta anys enrere. El projecte s’estrenarà al novembre al festival Temporada Alta, al desembre es representarà al Teatre Nacional de Catalunya i al gener o febrer del 2019 arribarà a l’Auditori Claror de Sant Julià de Lòria.

Finalment, l’ENA també ha anunciat que de cara al febrer o març del 2019 arribarà als escenaris l’esperada versió teatral de la novel·la d’Isabelle Sandy Andorra o els homes d’Aram. De moment, els responsables de l’Escena Nacional només han avançat que serà una lectura dramatitzada basada en l’adaptació de Jean Camp i la traducció que ja disposen al català, i que es farà un càsting obert tant a actors professionals com a amateurs per configurar el repartiment.

Tornar