Segueix-nos
La Fundació ONCA posa a la venda les entrades del Concert de Santa Cecília
M'agrada Imprimir

La Fundació ONCA posa a la venda les entrades del Concert de Santa Cecília

La percussió corporal entra en escena per primera vegada
El concert tindrà lloc el 24 de novembre, a l’Auditori Nacional d’Andorra
Les entrades es posen a la venda el 4 de novembre a www.onca.ad

La Fundació ONCA emparada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, posa avui a la venda les entrades del tradicional Concert de Santa Cecília, dirigit per Albert Gumí, en commemoració de la patrona de la música. L’actuació tindrà lloc el diumenge 24 de novembre, a les 12 h, a l’Auditori Nacional d’Andorra.

La Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca), l’Aula de Teatre i Dansa l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella, l’Escola de Música del Comú d’Escaldes-Engordany, l’Escola Harmonia, l’Espai de Música Moderna, l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell, l’Escola de violí del Departament de Cultura del Comú d’Encamp i L’Animal Escola de Teatre, seran els protagonistes, per sisena vegada, d’una de les actuacions més emblemàtiques i populars de la temporada. 

El programa se centrarà en el binomi, cos i ànima, i per primera vegada, s’incorporarà la percussió corporal, com a instrument musical. Santi Serratosa, professional vinculat a la Fundació ONCA a través de la realització de diferents tallers amb les escoles, professionals i col·lectius socials, serà l’encarregat de treballar les coreografies.

Segons Albert Gumí, “L’ànima és el fil conductor de la primera part del concert, amb un programa que s’endinsarà en el gènere simfònic, la música francesa i la composició d’autor. La Jonca presentarà tres visions ben diferents del concepte simfònic: la visió més barroca representada per un interludi fantàstic de l’òpera Serse de Georg Friedrich Haendel,  precedida per un moviment carregat d’energia i sorpreses d’una simfonia preclàssica de Giovanni Battista Sammartini. El testimoni de les anomenades clàssiques es presentarà a través d’un dels moviments de les simfonies més conegudes del sempre genial Joseph Haydn. Tres peces de Gabriel Pierné, a mig camí entre el romanticisme i l’impressionisme, evocaran la música francesa més festiva i per finalitzar aquesta part, la Jonca interpretarà Mamboy! obra d’Albert Gumí, plena de ritme i colors que ens faran sentir tot el moviment del Carib”.

El ritme i el cos seran els protagonistes de la segona part del concert, amb els participants de les escoles de música i de teatre. Segons Santi Serratosa, “El cos com a instrument musical, serà el motor de les coreografies rítmiques aconseguides des d’un procés d’aprenentatge musical per desenvolupar la memòria, l’atenció, la coordinació, la creativitat així com altres aspectes socials, emocionals i lúdics”. Els moviments ens mostraran com l’ànima de la música i el vaivé del cos poden arribar a fusionar-se per aconseguir una orquestra simfònica amb cos i ànima.

Les sessions de treball amb el les escoles s’iniciaran a la Llacuna, el divendres 8 novembre de 18 a 21 h i continuaran el divendres 15 de novembre amb el mateix horari i lloc. El dissabte 16 de novembre s’iniciaran els assajos amb la Jonca a l’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino. Es duran a terme tres sessions de treball, dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, i diumenge 17 de novembre de 10 a 14 h.  El cap de setmana del 22 de novembre, de 18 a 21 h, es realitzarà un nou assaig amb les escoles. El dissabte 24 de novembre, de 10 a 14 h, es farà la quarta sessió de treball amb la Jonca i la una sessió de percussió corporal, de 10.30 a 13.30 h. A la tarda, de 16 a 20 h, s’hi afegiran les escoles de música per dur a terme l’assaig general on es comptarà també amb la presència dels usuaris del Servei de Teleassistència de la Creu Roja Andorrana, entre el públic assistent. Aquestes sessions tindran lloc a l’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino. El diumenge 25 de novembre, de 10.30 a 11.15 h, tots els participants faran la darrera prova de so, per estrenar el programa a les 12 h.

Per a aquesta actuació, es compta amb la col·laboració de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella, per a la realització dels assajos, així com amb l’ajuda del Comú de Sant Julià de Lòria (La Trapa), en la cessió dels instruments de percussió.

La Fundació ONCA agraeix la implicació dels centres musicals, així com dels seus directors i professors, que hi col·laboren amb l’objectiu d’aconseguir que aquesta cita musical sigui un nou èxit de la temporada 2019.

TEMPORADA 2019

Concert de Santa Cecília 2019

Diumenge 24 de novembre · 12 h

Auditori Nacional d’Andorra

Venda d’entrades a partir del 04/11/19 a www.onca.ad

Per a més informació: telèfon 88 88 80

Aula de Teatre i Dansa i l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella

Escola de Música del Comú d’Escaldes-Engordany

Escola de Violí del Departament de Cultura del Comú d’Encamp

Escola Harmonia

Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell

Espai de Música Moderna

L’Animal Escola de Teatre

Jonca

Santi Serratosa, coreògraf percussió corporal

Albert Gumí, director

AMB COS I ÀNIMA

I.

Jonca

Giovanni Battista Sammartini (1701-1775)

Allegro ma non tanto, de la Simfonia núm. 39, en sol major

Georg Friedrich Haendel (1685-1759)

Simfonia del tercer acte de l’òpera Serse, HWV 40

Franz Joseph Haydn (1732-1809)
Allegro con brio, de la Simfonia en mi menor, “Fúnebre”, Hob. I:44

Gabriel Pierné (1863-1937)

Album pour mes petits amis, op. 14 (selecció)

Chanson d’autrefois
La veillée de l’ange gardien

Farandole

Albert Gumí (1965)

Mamboy!, de Danses i contradanses llatines

II.

Jonca i escoles de música i de teatre

(amb Santi Serratosa)

Introducció

Albert Gumí (1965)

Fanfara

El despertar de la terra

Mary Boine (1956)

Sahraka viina (arr. Albert Gumí)

L’encontre

Albert Gumí (1965)

Promenade

L’harmonia

Albert Gumí (1965)

Vals 

L’enfrontament

Albert Gumí (1965)

Jungle

Tornar