Segueix-nos
La Fundació Crèdit Andorrà ofereix una conferència sobre el genoma del càncer i la medicina personalitzada
M'agrada Imprimir

La Fundació Crèdit Andorrà ofereix una conferència sobre el genoma del càncer i la medicina personalitzada

La Fundació Crèdit Andorrà organitza la conferència «El genoma del càncer. Un camí cap a la medicina personalitzada» a càrrec del Dr. Elías Campo, catedràtic d’Anatomia Patològica de la Universitat de Barcelona, director de Recerca de l’Hospital Clínic de Barcelona i director de l’Institut d’Investigació Biomèdica August Pi i Sunyer de Barcelona. 

En aquesta conferència es parlarà sobre els avenços progressius en el diagnòstic i tractament del càncer i com estan relacionats amb el millor coneixement dels mecanismes que porten les cèl·lules normals a transformar-se en cèl·lules canceroses. El Dr. Campo presentarà els grans progressos dels últims anys en l’estudi del genoma humà, amb una nova generació de tecnologies de seqüenciació de l’ADN i la seva aplicació a l’estudi del càncer. Uns descobriments que han obert noves perspectives per poder definir d’una manera global les alteracions de cada tumor i així personalitzar els tractaments més adequats per a cada malalt. 

Aquesta conferència forma part del programa ‘La salut al dia’ de la Fundació Crèdit Andorrà, una línia de treball que té per objectiu oferir informació i formació a les persones afectades per malalties de gran impacte social i als seus familiars i cuidadors, amb l’objectiu de millorar-los la qualitat de vida i oferir-los eines per fer front al dia a dia. 

L’acte és de portes obertes i tindrà lloc el 23 de gener, a les 19 h, a l’edifici Crèdit Centre (avinguda Meritxell, 80, d’Andorra la Vella).

Dr. Elías Campo

El doctor Elías Campo és catedràtic d’Anatomia Patològica de la Universitat de Barcelona, director de Recerca de l’Hospital Clínic de Barcelona i director de l’Institut d’Investigació Biomèdica August Pi i Sunyer de Barcelona.

 l Universitari de Bellvitge, va realitzar una estada postdoctoral en Patologia Molecular al National Cancer Institute, Bethesda, MD, USA.

Posteriorment va ingressar al Laboratori de Patologia de l’Hospital Clínic, Universitat de Barcelona, on va exercir de professor d’Anatomia Patològica i de Cap de la Unitat d’Hematopatologia. 

La recerca del Dr. Campo se centra en la caracterització patològica de les neoplàsies limfoides i l’anàlisi molecular dels mecanismes genètics involucrats en el desenvolupament i la progressió d’aquests tumors, i la traducció d’aquests coneixements cap a la clínica. 

És autor de múltiples publicacions i ha estat reconegut per l’agència Thomson Reuters per estar entre l’1% dels científics més citats entre el 2014 i el 2017 en l’àmbit de la Biomedicina. El treball del Dr. Campo ha estat reconegut amb nombrosos premis i guardons, entre els quals el Premi Severo Ochoa, la Medalla Narcís Monturiol, el Premi de Recerca Biomèdica de la Fundació Lilly, el Premi Nacional de Recerca de la Generalitat de Catalunya i el Premi Jaume I de Recerca Biomèdica, entre d’altres. És membre dels Consells Consultius Científics de diverses institucions, ha estat editor associat de la revista Haematologica i és editor de la Classificació de les Neoplàsies Hematològiques de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). 


Tornar