Segueix-nos
La Fundació Crèdit Andorrà obre les inscripcions de les noves activitats del programa ‘Envelliment saludable’
M'agrada Imprimir

La Fundació Crèdit Andorrà obre les inscripcions de les noves activitats del programa ‘Envelliment saludable’

La Fundació Crèdit Andorrà ha obert avui les inscripcions de la nova temporada d’iniciatives destinades a les persones majors de 60 anys, que es duran a terme a L’espai, el centre social d’activitats i formació de l’entitat. Aquestes activitats, que formen part del programa ‘Envelliment saludable’, tenen per objectiu proporcionar eines per ajudar a envellir de manera més sana i fomentar l’activitat física.

La programació d’aquesta temporada inclou cursos d’idiomes, de noves tecnologies, així com sortides i visites culturals. Aquesta temporada també s’amplien les temàtiques dels tallers preventius amb sessions per tenir cura de la visió, per prevenir la incontinència o per conèixer millor l’osteoporosi o la diabetis. També es repeteixen tallers amb molt bona acollida per part dels participants com són el taller d’habilitats socials o d’estimulació de la memòria mitjançant la informàtica.

Les iniciatives estan especialment pensades per donar resposta a les inquietuds de les persones més grans de 60 anys. Amb aquestes activitats, la Fundació Crèdit Andorrà participa en l’aportació d’eines i de mitjans per incidir positivament en el seu benestar, accions emmarcades en el compromís social que la defineix des de la seva creació el 1987.

Inscripcions

Les inscripcions es poden formalitzar trucant al telèfon 86 80 25 i també personalment a les instal·lacions de L’espai (c/ Josep Viladomat, 17, 1r, d’Escaldes-Engordany).

Detall de la programació

CURSOS D’INFORMÀTICA I NOVES TECNOLOGIES

  • Taller de telèfon mòbil

Descobrir aplicacions addicionals com el correu, Internet, Maps, WhatsApp i aprendre a descarregar jocs i altres eines que ofereixen els telèfons mòbils. Cada participant ha de portar el seu telèfon mòbil.

Del 16 de setembre al 23 d’octubre

Dies: dilluns i dimecres (matí o tarda)

Horari de matí: de 10 a 12 h

Horari de tarda: de 17 a 19 h

  • Curs d’iniciació a la informàtica

Conèixer l’ordinador i familiaritzar-se amb l’entorn de Windows i el processador de textos Word.

Del 17 de setembre al 24 d’octubre

Dies: dimarts i dijous, de 10 a 12 h

  • Curs d’ampliació d’informàtica

Millora de la utilització dels programes informàtics i les possibilitats d’Internet.

Del 17 de setembre al 24 d’octubre

Dies: dimarts i dijous, de 10 a 12 h

  • Taller d’estimulació de la memòria mitjançant la informàtica

Estímul de les diferents capacitats cognitives com la memòria, l’atenció, la concentració i el càlcul mitjançant diferents aplicacions, jocs i fitxes d’exercicis a l’ordinador.

Del 17 de setembre al 19 de desembre

Dies: dimarts i dijous, de 17 a 19 h

  • Taller d’habilitats socials

Aquesta activitat està pensada per, d’una banda, millorar la capacitat de relacionar-se i comunicar-se amb els altres i, de l’altra, obtenir satisfacció personal i seguretat, afavorint les relacions interpersonals i participatives. Un taller amb una metodologia pràctica, de dinàmiques i d’activitats senzilles, que té com a suport l’ordinador en la majoria de les sessions.

Del 20 de setembre al 20 de desembre

Dies: divendres, de 10 a 12 h

  • Taller de Power Point

En aquest taller s’aprendrà a crear diferents presentacions amb imatge, gràfics i totes les eines de què disposa el programa.

Del 20 de setembre al 20 de desembre

Dies: divendres, de 16 a 18 h

  • Taller de xarxes socials amb tauleta tàctil

Taller per aprendre a gestionar les xarxes socials com Facebook, Twitter i Instragram des de la tauleta tàctil o l’Smartphone.

Del 4 de novembre al 18 de desembre

Dies: dilluns i dimecres, de 10 a 12 h

  • Taller de retoc fotogràfic

Les noves tecnologies digitals han revolucionat el món de la fotografia. Aquest taller ensenya a tractar les imatges amb el programa Photoshop.

Del 5 de novembre al 19 de desembre

Dies: dimarts i dijous, de 10 a 12 h

  • Les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC)

Amb l’objectiu d’estar al dia sobre els darrers avenços de les noves tecnologies, a través d’aquest taller es treballa de forma didàctica les noves eines que ens ofereix Internet per fer gestions i tràmits, comprar en línia, accedir a activitats socials i culturals, etc.

Del 4 al 27 de novembre

Dies: dilluns i dimecres, de 17 a 19 h

  • Curs d’iniciació a la tauleta tàctil

Descobrir l’ús de la tauleta tàctil, les eines de què disposa i com fer-les servir. S’aconsella que els participants portin la seva tauleta. Si no en tenen, L’espai disposa d’aparells per poder seguir el curs.

Del 2 al 18 de desembre

Dia: dilluns i dimecres, de 17 a 19 h

ALTRES CURSOS I TALLERS

  • Curs de català escrit

Programa d’ensenyament de la llengua catalana, escrita, a partir d’un nivell bàsic adaptat a la gent gran. Curs organitzat amb la col·laboració del Govern d’Andorra.

Del 16 de setembre al 22 de juny

Dia: dilluns, de 10 a 11.30 h o dimecres, de 15.30 a 17 h

  • Curs de català oral

Programa d’ensenyament de la llengua catalana, oral, a partir d’un nivell bàsic adaptat a la gent gran. Curs organitzat amb la col·laboració del Govern d’Andorra.

Del 18 de setembre al 17 de juny

Dia: dimecres, de 10 a 11.30 h

  • Curs de francès bàsic

Programa d’ensenyament de la llengua francesa a partir d’un nivell bàsic adaptat a la gent gran.

Del 17 de setembre al 23 de juny

Dia: dimarts, de 15.30 a 17 h

  • Curs d’anglès bàsic

Programa d’ensenyament de la llengua anglesa a partir d’un nivell bàsic adaptat a la gent gran.

Del 17 de setembre al 23 de juny

Dia: dimarts, de 10 a 11.30 h

  • Curs d’anglès intermedi

Programa d’ensenyament de la llengua anglesa a partir d’un nivell intermedi adaptat a la gent gran.

Del 19 de setembre al 25 de juny

Dies: dijous, de 10 a 11.30 h

  • Curs d’anglès avançat

Programa d’ensenyament de la llengua anglesa a partir d’un nivell avançat adaptat a la gent gran.

Del 19 de setembre al 25 de juny

Dies: dijous, de 15.30 a 17 h

  • (NOU) Taller de teatre

Els participants s’endinsaran en el món del so i de la interpretació mitjançant un conjunt de tècniques i habilitats per millorar la seva qualitat de vida.

Del 16 de setembre al 22 de juny

Dies: dilluns, de 17 a 18 h

SORTIDES I TALLERS PRÀCTICS

Activitat guiada que promoula marxa a l’aire lliure d’una manera molt planera per tal de gaudir de la natura, els paisatges i els seus elements d’interès històric i cultural tot fent una mica d’esport.

  • (NOU) Els Cortals d’Encamp

Recorregut de dificultat mitjana on es vorejarà el riu d’Els Cortals d’Encamp i es podrà observar les marmotes abans d’entrar al període d’hivernació

2 d’octubre, a les 9.30 h

  • (NOU) Les tradicions populars del Principat d’Andorra

En aquesta sortida es coneixeran les tradicions, trobades populars i diferents festes de la parròquia d’Andorra la Vella gràcies a la col·laboració de Teo Armengol.

4 de novembre, a les 16.30 h

  • Visites guiades a museus d’Andorra

(NOU) Espai Columba

L’Espai Columba és un equipament cultural que té com a missió custodiar, conservar i presentar les pintures murals de l’absis de l’església de Santa Coloma i diversos objectes litúrgics provinents de les esglésies andorranes. Visita organitzada amb la col·laboració del Govern d’Andorra.

10 d’octubre, a les 11 h

Museu Carmen Thyssen Andorra

Visita guiada a l’exposició temporal anual d’obres de la col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza.

7 de novembre, a les 10 h

  • Tallers preventius sobre salut

(NOU) Osteoporosi

L’osteoporosi és una malaltia freqüent en la població, que augmenta amb l’envelliment i també amb determinades malalties. En el desenvolupament de l’osteoporosi intervenen nombrosos factors.

Alguns d’ells són modificables, com el tabaquisme, però d’altres no es poden modificar, com l’edat, el gènere femení o certes malalties. És important fixar-se en els factors modificables, ja que es poden corregir i disminuir així el risc de desenvolupar una osteoporosi.

22 d’octubre, a les 16 h

(NOU) Els òrgans dels sentits

Els sentits formen part del sistema nerviós, que és l’encarregat de facilitar la informació que percep de l’exterior i d’enviar-la al cervell perquè ens permeti reaccionar correctament davant de qualsevol fet. Es recordaran els 5 sentits: vista, oïda, gust, tacte i olfacte i com se n’ha de tenir cura. També es veurà la relació que existeix entre els sentits i les emocions.

3 de desembre, a les 16 h

  • (NOU) Nutrició i diabetis

Què s’ha de menjar si es té diabetis? Els tipus d’aliments, la quantitat, l’acompanyament i el moment són els aspectes clau per a la regulació dels nivells de sucre en sang; es parlarà també d’altres aspectes, com ara l’exercici físic i la pèrdua de pes.

12 de novembre, a les 16.30 h

  • Percussió corporal

A partir del reconeixement del cos com a instrument, es desenvoluparà la coordinació, la capacitat de concentració i la creativitat mitjançant l’ús de la percussió corporal. Sense oblidar la part estètica de la música, treballada a partir de seqüències, jocs i creació de coreografies rítmiques, també es potenciaran diferents formes d’aprenentatge i el treball en grup.

15 de novembre, a les 16.30 h

  • (NOU) Com prevenir la incontinència

En aquesta xerrada es descobrirà què és la incontinència urinària, com es pot prevenir i tractar i quines altres disfuncions pot patir el sòl pelvià.

26 de novembre, a les 16 h

  • (NOU) Com tenir cura de la visió

El Dr. Hanneken, oftalmòleg, parlarà de patologies oculars com les cataractes, l’ull sec o la degeneració macular associada amb l’edat. Com es diagnostiquen i es tracten? Què és pot fer per tal de prevenir-les? També donarà recomanacions i consells per gaudir d’una bona salut visual.   

10 de desembre, a les 16.30 h

Tornar