Segueix-nos
La Fundació Crèdit Andorrà obre les inscripcions de la nova temporada del programa ‘Envelliment saludable’
M'agrada Imprimir

La Fundació Crèdit Andorrà obre les inscripcions de la nova temporada del programa ‘Envelliment saludable’

La Fundació Crèdit Andorrà inicia una nova temporada del seu programa d’activitats i formació per a persones majors de 60 anys. Aquesta edició, que comptarà amb vint-i-cinc activitats entre els mesos de gener i juny de 2019, inclou com a novetat uns tallers preventius. Les activitats tindran lloc a L’espai i fomentaran el treball de les noves tecnologies, l’alimentació saludable, l’activitat física o la cultura.

Entre les iniciatives d’aquesta temporada no hi faltaran els cursos i tallers sobre informàtica i ús dels dispositius mòbils, l’estimulació de la memòria mitjançant les noves tecnologies, les sessions d’hàbits saludables o les sortides culturals. Entre les activitats que s’estrenen aquest any, hi haurà uns tallers preventius sobre envelliment i cura de la pell i sobre el repòs i la higiene del son.

Per altra banda, les xerrades que s’oferiran s’adaptaran a les noves necessitats dels usuaris i es treballaran temes com per exemple, els avantatges dels pagaments on-line, la composició de la farmaciola o la prevenció i la seguretat a la llar. Aquesta temporada també ofereix dues visites guiades a museus d’Andorra: una visita a la col·lecció Carmen Thyssen Bornemisza i una visita a Cal Pal de la Cortinada.

Les activitats, que formen part del programa ‘Envelliment saludable’ tenen per objectiu fomentar l’activitat física i proporcionar eines per ajudar a envellir de manera més sana. Els cursos i tallers estan pensants especialment per donar resposta a les inquietuds de les persones més grans de 60 anys. La Fundació Crèdit Andorrà també dona suport a l’AVIM, l’Associació de Gent Gran Voluntària, que promou el voluntariat i l’ajuda mútua entre la gent gran.

Les inscripcions s’obren dia 7 de gener i es poden fer al telèfon 86 80 25 o directament a la seu de L’espai (c/ Josep Viladomat, 17, 1r, d’Escaldes-Engordany). Com és habitual, totes les activitats són gratuïtes.

Detall de la programació

CURSOS D’INFORMÀTICA I NOVES TECNOLOGIES

  • Taller de telèfon mòbil

Descobrir els dispositius addicionals com el correu, Internet, Facebook, Twitter, WhatsApp, Instagram i moltes més aplicacions i eines que ofereixen els telèfons mòbils. Cada participant haurà de portar el seu telèfon mòbil.

Edició gener-febrer

Del 14 de gener al 27 de febrer

Dilluns i dimecres (matí o tarda)

Horari de matí: de 10 a 12 h

Horari de tarda: de 17 a 19 h

Edició abril-juny

Del 29 d’abril al 17 de juny

Dilluns i dimecres (matí o tarda)

Horari de matí: de 10 a 12 h

Horari de tarda: de 17 a 19 h

  • Curs d’iniciació a la informàtica

Conèixer l’ordinador i familiaritzar-se amb l’entorn de Windows i els processador de textos Word.

Edició gener-febrer

Del 15 de gener al 28 de febrer

Dimarts i dijous, de 10 a 12 h

Edició abril-juny

Del 30 d’abril al 13 de juny

Dimarts i dijous, de 17 a 19 h

  • Curs d’ampliació

Millorar la utilització dels programes informàtics i aprendre les possibilitats d’Internet, des de la navegació bàsica fins a la recerca d’informació avançada.

Edició gener-febrer

Del 15 de gener al 28 de febrer

Dimarts i dijous, de 10 a 12 h

Edició abril-juny

Del 30 d’abril al 13 de juny

Dimarts i dijous, de 17 a 19 h

  • Taller d’estimulació de la memòria mitjançant la informàtica

Estímul de les diferents capacitats cognitives com la memòria, l’atenció, la concentració i el càlcul mitjançant diferents aplicacions, jocs i fitxes d’exercicis a l’ordinador.

Edició gener-febrer

Del 15 de gener a l’11 d’abril

Dimarts i dijous, de 17 a 19 h

Edició maig-juny

Del 30 d’abril al 13 de juny

Dimarts i dijous, de 10 a 12 h

  • Curs d’iniciació a la tauleta tàctil

Descobrir la tauleta tàctil, les eines de què disposa i com fer-les servir. S’aconsella que els participants portin la seva tauleta. Si no en tenen, L’espai disposa d’aparells per poder seguir el curs.

Del 18 de gener al 29 de març

Divendres de 10 a 12 h

  • Taller de PowerPoint

Taller per aprendre a crear diferents presentacions amb imatges, gràfics i totes les eines de què disposa el programa.

Del 18 de gener al 29 de març

Divendres de 16 a 18 h

  • Taller de fotografia

Taller per aprendre a tractar imatges amb el programa d’edició Photoshop.

Del 5 de març al 11 d’abril

Dimarts i dijous, de 10 a 12 h

  • Taller de xarxes socials amb tauleta tàctil i Smartphone

Taller per aprendre a gestionar Facebook, Twitter i Instragram des de la tauleta tàctil o l’Smartphone.

Del 6 de març a l’10 d’abril

Dilluns i dimecres, de 10 a 12 h

  • Les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC)

Amb l’objectiu d’estar al dia sobre els darrers avenços de les noves tecnologies, en aquest taller es treballarà d’una manera didàctica les noves eines que ofereix Internet per fer gestions i tràmits, comprar en línia, accedir a activitats socials i culturals, etc.

De l’11 de març al 10 d’abril

Dilluns i dimecres, de 17 a 19 h

  • Taller de Windows 10

Conèixer les novetats del nou sistema operatiu Windows 10 i les noves aplicacions per treballar continguts multimèdia. Cada participant haurà de portar el seu ordinador portàtil.

Del 3 de maig al 28 de juny

Divendres, de 10 a 12 h

  • Taller de vídeo digital

El programa PowerDirector permetrà realitzar vídeos creatius i presentacions de fotografies professionals.

Del 3 de maig al 28 de juny

Divendres, de 16 a 18 h

  • Taller d’habilitats socials

Aquesta activitat pretén, d’una banda, millorar la capacitat per relacionar-se i comunicar-se amb els altres, i, de l’altra, obtenir satisfacció personal i seguretat, afavorint les relacions interpersonals i participatives. Un taller amb una metodologia pràctica, de dinàmiques i d’activitats senzilles, que té com a suport l’ordinador en la majoria de les sessions.

De l’11 al 27 de juny

Dimarts i dijous, de 10 a 12 h

TALLERS PRÀCTICS

Tallers d’alimentació

  • Aprendre a llegir les etiquetes

Ingredients, valor nutricional, propietats, origen…, tot surt a l’etiqueta, però sabem interpretar aquesta informació per menjar millor? En aquest taller es comprovarà i debatrà sobre les propietats de diferents aliments envasats presumptament saludables.

13 de febrer, a les 16.30 h

  • Com podem fer una compra saludable

En aquest taller s’aprendran estratègies per fer la llista de la compra, per identificar els productes més interessants i saludables i també per menjar sa tot estalviant. 

23 de maig, a les 16.30 h

 (NOU) Tallers preventius sobre salut

  • Envelliment i cura de la pell

La pell actua com una barrera protectora, impermeabilitza, dona resistència, és termoreguladora i transmet impulsos nerviosos, però és un dels òrgans més sensibles i fràgils a mesura que la persona es va fent gran. En aquest taller es prendrà consciència de la importància de tenir cura de la pell i de com es pot fer.

26 de febrer, a les 16 h

  • Repòs i higiene del son

En aquest taller es coneixeran les fases del son, els efectes de l’insomni i com es pot tenir cura de la higiene del repòs i del son.

7 de maig, a les 16 h

(NOU) Xerrada sobre la farmaciola

En aquest taller es treballarà la importància de tenir ben equipada la farmaciola de casa. També es veurà com s’ha de procedir adequadament per fer algunes cures.

20 de febrer, a les 16.30 h

Xerrada organitzada amb la col·laboració de la Creu Roja Andorrana 

(NOU) Xerrada sobre les avantatges del pagament on-line

Es donarà a conèixer les diferents possibilitats de pagament on-line que existeixen actualment i es veuran els passos s’han de seguir per fer una compra segura per Internet.

13 de març, a les 16.30 h

(NOU) Xerrada sobre els arbres d’Andorra

Els arbres són ben visibles en el nostre paisatge, però els coneixem bé? Amb aquesta xerrada, el CENMA explicarà les característiques i curiositats d’algunes espècies d’arbres que trobem a Andorra per tal d’enriquir la nostra vivència amb l’entorn natural.

28 de març, a les 16.30 h

Xerrada organitzada amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Andorrans

(NOU) Prevenció i seguretat a la llar

En aquesta xerrada s’identificaran els diferents riscos de la llar i s’ensenyarà a prevenir-los per tal d’evitar accidents. També es veurà com s’ha de comunicar una emergència i com s’ha d’actuar en cas d’accident. Es donaran alguns consells bàsics en cas d’incendi, per als primers auxilis i per a una evacuació imminent.

3 d’abril, a les 16.30 h

Activitat física i relaxació

Sessions pràctiques en les quals es treballarà la flexibilitat, la força, l’equilibri i la coordinació mitjançant exercicis actius combinats amb la respiració, i s’acabarà amb exercicis de relaxació.

Del 8 de maig al 12 de juny

Dimecres, de 17 a 18 h

SORTIDES GUIADES

Visites guiades a museus d’Andorra

  • Museu Carmen Thyssen Andorra

Visita guiada a l’exposició «Femina Feminae» de la Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza.

20 de març, a les 10.30 h

  • Cal Pal de la Cortinada

Visita guiada a Cal Pal, una de les construccions més representatives de l’arquitectura tradicional andorrana. Visita organitzada amb la col·laboració de Cal Pal.

6 de juny, a les 11 h

La Vall del Madriu

Es passarà per l’antic camí dels matxos en direcció a Coll Jovell, on es tindrà unes esplèndides vistes sobre la vall del Madriu. Sortida amb fort desnivell. Els participants han de portar obligatòriament calçat, roba i bastons de muntanya

14 de maig, a les 9 h

Parc Natural de la vall de Sorteny

Una passejada pel Parc Natural de la vall de Sorteny, on veure nombroses flors, algunes de carnívores i d’altres que solament es troben als Pirineus. Una sortida idònia per als amants de la flora. Els participants han de portar obligatòriament calçat, roba i bastons de muntanya

13 de juny, a les 9 h

 


Tornar