Segueix-nos
La Fundació Crèdit Andorrà obre les inscripcions de la nova temporada del programa ‘Envelliment saludable’
M'agrada Imprimir

La Fundació Crèdit Andorrà obre les inscripcions de la nova temporada del programa ‘Envelliment saludable’

La Fundació Crèdit Andorrà inicia una nova temporada del seu programa ‘Envelliment saludable’, d’activitats i formació per a persones majors de 60 anys. Aquesta edició, que tindrà lloc entre els mesos de gener i juny de 2020, inclou cursos, tallers preventius i sortides guiades. Les activitats tenen lloc a L’espai i fomenten el treball de les noves tecnologies, l’alimentació saludable, l’activitat física o la cultura.

Aquesta temporada també s’oferiran cursos i tallers sobre informàtica i ús dels dispositius mòbils, i sobre estimulació de la memòria mitjançant les noves tecnologies; iniciatives que gaudeixen de molt bona acollida entre els usuaris. Entre les activitats d’aquest any, també hi haurà uns tallers preventius sobre les caigudes o sobre la figura del cuidador, així com sessions d’activitat física i relaxació. Per altra banda, també s’oferirà visites a museus i monuments d’Andorra i una jornada sobre el canvi climàtic i les energies renovables.

Les activitats tenen per objectiu fomentar l’activitat física i proporcionar eines per ajudar a envellir de manera més sana. Els cursos i tallers estan pensants especialment per donar resposta a les inquietuds de les persones més grans de 60 anys. La Fundació Crèdit Andorrà també dona suport a l’AVIM, l’Associació de Gent Gran Voluntària, que promou el voluntariat i l’ajuda mútua entre la gent gran.

Les inscripcions s’obren dijous 2 de gener i es poden fer al telèfon 86 80 25 o directament a la seu de L’espai (c/ Josep Viladomat, 17, 1r, d’Escaldes-Engordany). Totes les activitats són gratuïtes però les places són limitades i s’adjudicaran per ordre d’inscripció.

Detall de la programació

CURSOS D’INFORMÀTICA I NOVES TECNOLOGIES

  • Taller de telèfon mòbil

En aquest taller es descobriran aplicacions addicionals com el correu, Internet, Maps o WhatsApp. També s’aprendrà a descarregar jocs i altres eines que ens ofereixen els telèfons mòbils. Cada participant haurà de portar el seu telèfon mòbil.

Edició gener-febrer

Del 13 de gener al 26 de febrer

Dilluns i dimecres (matí o tarda)

Horari de matí: de 10 a 12 h

Horari de tarda: de 17 a 19 h

Edició abril-maig

Del 20 d’abril al 27 de maig

Dilluns i dimecres (matí o tarda)

Horari de matí: de 10 a 12 h

Horari de tarda: de 17 a 19 h

  • Curs d’iniciació a la informàtica

Conèixer l’ordinador i familiaritzar-se amb l’entorn de Windows i els processador de textos Word.

Edició gener-febrer

Del 14 de gener al 20 de febrer

Dimarts i dijous, de 10 a 12 h

Edició abril-maig

Del 21 d’abril al 21 de maig

Dimarts i dijous, de 10 a 12 h

  • Curs d’ampliació

Millorar la utilització dels programes informàtics i descobrir les possibilitats d’Internet, des de la navegació bàsica fins a la recerca d’informació avançada.

Edició gener-febrer

Del 14 de gener al 20 de febrer

Dimarts i dijous, de 10 a 12 h

Edició abril-maig

Del 21 d’abril al 21 de maig

Dimarts i dijous, de 10 a 12 h

  • Taller d’estimulació de la memòria mitjançant la informàtica

A partir de diferents aplicacions, jocs i fitxes d’exercicis des de l’ordinador s’estimularan capacitats cognitives com la memòria, l’atenció, la concentració i el càlcul, entre d’altres.

Edició gener-març

Del 14 de gener al 2 d’abril

Dimarts i dijous, de 17 a 19 h

Edició abril-juny

Del 21 d’abril al 25 de juny

Dimarts i dijous, de 17 a 19 h

  • Taller d’emmagatzematge al núvol

L’objectiu d’aquest taller és aprendre a emmagatzemar arxius i compartir-los amb altres usuaris. S’utilitzaran eines com WeTransfer, Dropbox, Google Drive i Google Docs.

Del 17 de gener al 3 d’abril

Divendres, de 10 a 12 h

  • Les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC)

Amb l’objectiu d’estar al dia sobre els darrers avenços de les noves tecnologies, en aquest taller es treballarà d’una manera didàctica les noves eines que ofereix Internet per fer gestions i tràmits, comprar en línia, accedir a activitats socials i culturals, etc.

Del 2 de març a l’1 d’abril

Dilluns i dimecres, de 10 a 12 h

  • Taller d’habilitats socials

Aquesta activitat pretén, d’una banda, millorar la capacitat per relacionar-se i comunicar-se amb els altres, i, de l’altra, obtenir satisfacció personal i seguretat, afavorint les relacions interpersonals i participatives. Un taller amb una metodologia pràctica, de dinàmiques i d’activitats senzilles, que té com a suport l’ordinador en la majoria de les sessions.

Del 2 de març a l’1 d’abril  

Dilluns i dimecres, de 17 a 19 h

  • Taller de xarxes socials amb tauleta tàctil i Smartphone

Taller per aprendre a gestionar Facebook, Twitter i Instragram des de la tauleta tàctil i el telèfon mòbil.

Del 3 de març al 2 d’abril

Dimarts i dijous, de 10 a 12 h

  • Taller de retoc fotogràfic

Les noves tecnologies digitals han revolucionat el món de la fotografia. Aquest taller ensenya a tractar les imatges.

Del 24 d’abril al 26 de juny

Divendres, de 10 a 12 h

  • Taller de vídeo digital

El programa PowerDirector permetrà realitzar vídeos creatius i presentacions de fotografies professionals.

De l’1 al 22 de juny

Dilluns i dimecres, de 10 a 12 h

  • Curs d’iniciació a la tauleta tàctil

Descobrir la tauleta tàctil, les eines de què disposa i com fer-les servir. S’aconsella que els participants portin la seva tauleta. Si no en tenen, L’espai disposa d’aparells per poder seguir el curs.

De l’1 al 22 de juny

Dilluns i dimecres, de 17 a 19 h

  • Taller de PowerPoint

Taller per aprendre a crear diferents presentacions amb imatges, gràfics i totes les eines de què disposa el programa.

Del 2 al 25 de juny

Dimarts i dijous, de 10 a 12 h

TALLERS PREVENTIUS SOBRE SALUT

  • Greixos saludables

Quins i per què són importants els greixos saludables? Quines quantitats són recomanables i amb quina freqüència? En aquest taller es veuran propostes originals per incorporar a la dieta diària.

21 de gener, a les 16.30 h

  • Les caigudes accidentals

Les caigudes són un dels problemes més importants de l’envelliment, ja que són causa de lesions, pèrdua de mobilitat, discapacitat i, a més, un indicador de fragilitat. És important conèixer els factors de risc, com es poden prevenir i com s’ha d’actuar en cas d’una caiguda accidental al carrer o a casa.

31 de març, a les 16 h

  • Menú setmanal equilibrat i econòmic

En aquesta sessió es compararan aliments amb continguts similars de nutrients i es proposaran combinacions que garanteixin una bona alimentació.

6 de maig, a les 16.30 h

  • Com cuidar el cuidador

Cuidar un familiar o una persona propera és una situació que es pot donar en algun moment de la vida, ja sigui per un període breu o per un temps llarg. Aquesta jornada servirà per explicar el canvi de rol i l’alteració física, psíquica o social que experimenta el cuidador i es donaran eines per ajudar-lo.

2 de juny, a les 16 h

Activitat física i relaxació

Sessions pràctiques en les quals es treballaran la flexibilitat, la força, l’equilibri i la coordinació mitjançant exercicis actius combinats amb la respiració, i s’acabarà amb exercicis de relaxació.

Del 23 d’abril al 4 de juny

Dijous, de 16 a 17 h

Les tradicions populars del Principat d’Andorra

Es coneixeran les tradicions, les trobades populars i les diferents festes de la parròquia d’Encamp. Activitat organitzada amb la col·laboració del Comú d’Encamp.

11 de febrer, a les 16.30 h

SORTIDES GUIADES

Canvi climàtic i energies renovables aquí i arreu

El planeta s’enfronta a una gran crisis mediambiental. El canvi climàtic és una realitat, però es pot contribuir a revertir-lo. Un dels factors clau és la producció elèctrica L’electricitat es pot generar de moltes maneres. En aquest taller es coneixerà quines són les energies més respectuoses amb el medi ambient. També es descobrirà com es genera electricitat gràcies a la força de l’aigua coneixent de prop la central hidroelèctrica de FEDA i la seva història. Activitat organitzada amb la col·laboració de FEDA.

11 de març, a les 16 h

El Jardí de Roques

Visita guiada pel Jardí de Roques situat al Parc Central d’Andorra la Vella, on es pot trobar una representació de les roques que afloren al país per conèixer-ne l’ús. Activitat organitzada amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Andorrans.

28 d’abril, a les 11 h

Visites a museus i monuments d’Andorra

  • Església de Santa Eulàlia d’Encamp

Visita guiada a l’església de Santa Eulàlia d’Encamp i als seus voltants. Activitat organitzada amb la col·laboració del Comú d’Encamp.

22 d’abril, a les 11 h

  • Santuari de Meritxell i Sant Joan de Caselles

Visita guiada al santuari de Meritxell i a l’església romànica de Sant Joan de Caselles, de la mà de mossèn Ramon Rossell.

13 de maig, a les 10.30 h

Visitem la natura. Rutes de senderisme guiades

  • Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa

En aquesta sortida es recorrerà el Circuit interpretatiu del Comapedrosa per conèixer la fauna i la flora d’aquestes valls.

20 de maig, a les 9.30 h

  • Coll de la Botella

Recorregut de dificultat mitjana pel Coll de la Botella, on es podrà gaudir d’unes vistes espectaculars i descobrir l’hàbitat del gall de bosc.

10 de juny, a les 9.30 h

 

 

Tornar