Segueix-nos
La Fundació Crèdit Andorrà inicia una nova temporada del programa ‘Envelliment saludable’ en format virtual
M'agrada Imprimir

La Fundació Crèdit Andorrà inicia una nova temporada del programa ‘Envelliment saludable’ en format virtual

• Les activitats comencen el 18 de gener a través de la plataforma de formació virtual de L’espai

• La Fundació Crèdit Andorrà va posar en marxa L’Aula Virtual de L’espai a causa de la situació sanitària provocada per la Covid-19

La Fundació Crèdit Andorrà inicia una nova temporada del seu programa ‘Envelliment saludable’, d’activitats i formació per a persones majors de 60 anys. Aquesta edició, que tindrà lloc entre els mesos de gener i març de 2021, es durà a terme de manera virtual. El nou programa, que comença el 18 de gener, inclou cursos i tallers preventius enfocats al treball de les noves tecnologies, l’alimentació saludable, la història d’Andorra o els primers auxilis. Una de les grans novetats de la temporada serà la visita a la nova exposició del Museu Carmen Thyssen Andorra, que es farà de manera presencial i seguint totes les mesures sanitàries pertinents.

La Fundació Crèdit Andorrà va posar en marxa L’Aula Virtual de L’espai a causa de la situació sanitària derivada de la pandèmia de la Covid-19 per estar més a prop de la societat i fomentar, a través d’eines virtuals, l’educació i la formació. Vista la bona acceptació que ha tingut la plataforma i amb la voluntat que els usuaris de L’espai puguin participar d’una manera més segura i des de casa dels cursos i tallers, la Fundació aposta per una nova temporada amb un important volum de formació virtual.

La proposta de la Fundació Crèdit Andorrà està pensada per poder seguir la formació en directe. Per fer-ho s’ha de tenir en compte el dia i l’hora de cada activitat i connectar-s’hi a través de la plataforma de formació virtual de L’espai, a l’adreça següent: www.fundaciocreditandorra.ad.

Programa d’activitats per a la gent gran

La Fundació Crèdit Andorrà organitza aquestes activitats amb l’objectiu de posar a disposició de les persones més grans de 60 anys eines que els permetin assolir un major benestar. La finalitat última és que no quedin aïllades de la realitat social que els envolta i puguin gaudir dels beneficis de les noves tecnologies, així com dels nous coneixements que van sorgint en àmbits com la salut, l’economia, la història i la cultura, entre d’altres.

Detall de la programació

  • Taller de telèfon mòbil

En aquest taller es descobriran aplicacions addicionals com el correu, Internet, Maps o WhatsApp. També s’aprendrà a descarregar jocs i altres eines que ens ofereixen els telèfons mòbils. Cada participant ha de tenir a l’abast el seu telèfon mòbil.

Del 18 de gener al 24 de març

Dilluns i dimecres, d’11 a 12 h

  • Curs de creativitat digital

Mitjançant programes i aplicacions de diferents dispositius –ordinador, telèfon mòbil o tauleta tàctil–, s’estimularà la creativitat creant digitalment tot tipus de documents i preparacions.

Del 19 de gener al 25 de febrer

Dimarts i dijous, d’11 a 12 h

  • Taller d’estimulació de la memòria mitjançant la informàtica

A partir de diferents aplicacions, jocs i fitxes d’exercicis des de l’ordinador, es treballaran les capacitats cognitives com la memòria, l’atenció, la concentració i el càlcul, entre d’altres.

Del 19 de gener al 25 de març

Dimarts i dijous, de 17 a 18 h

  • Taller de vídeo digital

El programa de tractament de vídeo de Windows 10 permet realitzar vídeos creatius i presentacions de fotografies com els professionals.

Del 22 de gener al 26 de març

Divendres, d’11 a 12 h

  • Taller d’eines telemàtiques

En aquest taller es descobriran plataformes que permeten, de manera telemàtica, formar-se i mantenir l’intercanvi d’informació i la comunicació entre usuaris.

Del 2 al 25 de març

Dimarts i dijous, d’11 a 12

  • Història d’Andorra

Curs sobre la història d’Andorra en general.

Del 18 de gener al 29 de març

Dilluns, de 9.30 a 10.30 h

Tallers preventius sobre salut

  • Alimentació i Covid-19

No hi ha aliments concrets ni suplements que previnguin la Covid-19, però sí que se sap que el que es menja pot afectar la capacitat del nostre organisme per prevenir i combatre les infeccions i també la recuperació posterior. Es tractarà com escollir la millor alimentació per al bon funcionament del sistema immunitari.

Dimecres 3 de febrer, a les 16 h

  • Les caigudes accidentals

Les caigudes són un dels problemes més importants de l’envelliment, ja que són causa de lesions, pèrdua de mobilitat, discapacitat i, a més, un indicador de fragilitat. És important conèixer els factors de risc, com es poden prevenir i com s’ha d’actuar en cas d’una caiguda accidental al carrer o a casa.

Dimecres 10 de febrer, a les 16 h

  • Com cuidar el cuidador

Haver de cuidar un familiar o una persona propera és una situació en què tothom es pot trobar en algun moment de la vida, sigui per un període breu o per un temps llarg. En aquesta sessió es tractarà el canvi de rol i l’alteració física, psíquica i social que experimenta el cuidador, i es donaran eines per ajudar.

Dimecres 3 de març, a les 16 h

  • Aliments energètics. Quins són i què ens aporten

De la mateixa manera que la proteïna és important per als músculs i els teixits, els nutrients energètics són el combustible diari que fa moure el cos i alimenta el cervell, i són clau per a l’estat d’ànim.

Dimecres 24 de març, a les 16 h

  • Iniciació als primers auxilis

Aproximació als primers socors adaptats a la gent gran. Com s’ha d’actuar davant un possible accident? Taller organitzat amb la col·laboració de la Creu Roja Andorrana.

Dimecres 24 de febrer, a les 16 h

  • Visita a l’exposició del Museu Carmen Thyssen Andorra

Visita guiada a l’exposició temporal «Talents amb denominació d’origen: de Rigalt a Puigdengolas», una exposició centrada en el diàleg artístic entre la Col·lecció d’Art de Crèdit Andorrà i la Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza.

Dia i hora per determinar

  • Urgències mèdiques 

Taller sobre les afectacions medicosanitàries en la gent gran per poder detectar els motius d’hospitalització més freqüents i la seva relació amb les urgències. Taller organitzat amb la col·laboració de la Creu Roja Andorrana.

Dimecres 10 de març, a les 16 h

 

Tornar