El colesterol té molt mala reputació, però hem de saber que n’hi ha de dues tipologies: l’anomenat bo, que ens protegeix els teixits cel·lulars i produeix hormones; i el dolent, que s’acumula a les artèries i fa augmentar el risc de patir infarts o angines de pit. El cardiòleg Ricard Ballester ens explica en el nou capítol d’’A la vostra salut’ què hem de fer per mantenir a ratlla aquest segon. És cert que hi ha factors genètics difícils de controlar, però tal com explica el Dr. Ballester, sí que podem mantenir una dieta equilibrada i fer esport. En el cas de l’alimentació, serà necessari disminuir el consum de greixos d’origen animal, derivats cremosos de la llet com la nata o la mantega, i augmentar la ingesta de fruites i hortalisses.

‘A la vostra salut’ és una proposta de la Fundació Crèdit Andorrà per fomentar els hàbits saludables. Un programa divulgatiu destinat a tots els públics on es donaran consells fàcils d’incorporar al dia a dia i relacionats amb l’alimentació, la salut, l’activitat física o l’actitud personal. Entre els temes que s’abordaran hi ha aspectes com els beneficis de menjar en família, l’alimentació equilibrada, la dieta dels esportistes, consells per millorar la salut postural, el colesterol, les al·lèrgies o la precaució amb el sol. També es donaran recomanacions per moure’s cada dia, per a la pràctica de l’esquí, per mantenir en equilibri el cos i la ment o per envellir de manera saludable.

Tornar a la galeria