Segueix-nos
Cent quinze persones fan formació a l’Aula Virtual de L’espai de la Fundació Crèdit Andorrà
M'agrada Imprimir

Cent quinze persones fan formació a l’Aula Virtual de L’espai de la Fundació Crèdit Andorrà

•   La Fundació té la voluntat de mantenir-se a prop de les persones i fomentar, a través d’eines virtuals, l’educació i la formació 

•   L’Aula Virtual de L’espai ofereix actualment més de 260 activitats entre cursos, tallers i iniciatives proposades pels voluntaris 

La Fundació Crèdit Andorrà compta ja amb 115 persones que segueixen habitualment la formació que ofereix l’Aula Virtual de L’espai. Es tracta d’una plataforma digital que la Fundació va posar en marxar a l’inici del període de confinament perquè totes les persones majors de 60 anys que ho vulguin puguin seguir, de forma virtual, la formació que ofereixen a L’espai, el centre social d’activitats i formació que actualment ha ajornat tots els programes formatius presencials a causa de la situació sanitària. La Fundació Crèdit Andorrà té la voluntat de mantenir-se a prop de les persones i de la societat i de fomentar, a través d’eines virtuals, l’educació i la formació.

L’Aula Virtual de L’espai ofereix actualment més de 260 activitats entre cursos, tallers i iniciatives proposades pels voluntaris. A la plataforma s’hi han publicat més de 145 missatges amb informació d’interès general i sobre les diferents activitats que realitza la Fundació Crèdit Andorrà paral·lelament a la formació que s’hi ofereix.

Francesca Ros, directora de la Fundació Crèdit Andorrà ha expressat que “des de la Fundació sempre hem volgut estar a prop de la societat i donar resposta a les seves necessitats. La situació generada per la crisi sanitària suposava un risc per al col·lectiu de persones més grans de 60 anys i vam fer un esforç per posar en marxa aquesta Aula Virtual per tal d’evitar que aquestes persones quedessin aïllades de la realitat social i alhora poguessin seguir formant-se i adquirint nous coneixements. Aquesta plataforma també els permet continuar relacionant-se amb altres persones i rebre informació del seu interès”.

Entre les activitats que s’hi poden trobar hi ha:

• Cursos d’informàtica amb programes com el Word, l’Excel, el PowerPoint, el Photoshop o el Publisher.

• Tallers de telèfon mòbil: videotrucades, bloqueig de pantalla, crear i treballar amb documents, etc.

• Tallers per descobrir aplicacions alimentàries i nutricionals que serveixen per analitzar la qualitat dels aliments i d’alguns productes d’higiene personal.

• Activitats dels tres nivells dels cursos d’anglès, del curs de francès i del curs de català.

• Pràctiques per exercitar la memòria, amb jocs com un passaparaula amb exemples del nostre país, exercicis d’atenció i concentració, sopes de lletres, exercicis de reforç de matemàtiques, etc.

• Consells saludables per a les persones que viuen soles, pautes sobre la comunicació assertiva, l’empatia i l’escolta activa, sobre la gestió psicològica davant quarantenes, entre altres.

• Rutes virtuals als estanys i refugi de Cabana Sorda, als estanys dels Pessons, a l’estany de les Fonts, entre altres.

• Tallers amb vídeos tutorials de creació d’instruments musicals (amb la col·laboració de la Fundació ONCA i La Moixera).

• Tallers amb vídeos tutorials organitzats per membres de l’Associació de voluntaris (AVIM).

• Exercicis terapèutics per fer a casa o a la residència.

• Consells saludables i receptes de cuina.

Per poder participar de l’Aula Virtual de L’espai s’han de seguir els passos següents:

1. Accedir a Google Classroom des de la web o des de l’App.

2. Entrar-hi amb l’adreça de correu electrònic personal.

3. Seleccionar ‘Apuntar-se a una classe’.

4. Entrar el codi xt56ev4 per poder accedir a les formacions de l’Aula Virtual de L’espai.

Els passos per participar-hi es troben també explicats en aquest vídeo i a les xarxes socials de la Fundació Crèdit Andorrà https://youtu.be/W26TNDCctfc.

Programa d’activitats per a la gent gran

La Fundació Crèdit Andorrà organitza aquestes activitats amb l’objectiu de posar a disposició de les persones més grans de 60 anys eines que els permetin assolir un major benestar. La finalitat última és que no quedin aïllades de la realitat social que els envolta i puguin gaudir dels beneficis de les noves tecnologies, així com dels nous coneixements que van sorgint en àmbits com la salut, l’economia, la història i la cultura, entre d’altres. 

Tornar